Faq

Veel gestelde vragen


Uit ervaring is gebleken dat er maar weinig bijwerkingen zijn, men voelt zich soms een beetje onwel, maar dat gaat meestal snel over. Belangrijk is wel om voldoende water te drinken!
Bij onze catalogus is een prijzen & detailboekje toegevoegd. Aan het einde van dit boekje vindt u maat schema’s voor ringen, halskettingen en armbanden.
Onze neodymium-magneten behouden hun werking héél lang. Neodymium verliest in 100 jaar ongeveer 1% van zijn magnetische kracht.De sieraden zijn, tenzij anders aangegeven, voorzien van één of meerdere neodymium-magneten met meestal een sterkte van 0,12 tesla. De magneetveldsterkte wordt gemeten in tesla of gauss. 1 tesla komt overeen met 10.000 gauss. Het gauss-getal geeft het aantal lijnen weer van de magnetische kracht die 1 vierkante centimeter passeert.Houdt u er rekening mee dat magneten, bij direct contact, de magneetstrip op bankpassen kunnen beschadigen. (geldt niet voor bankpassen met een chip)
Personen, die een pacemaker of andere elektronische hulpmiddelen nodig hebben, mogen géén magneten dragen. Ook raden wij zwangere vrouwen aan om eerst hun arts te consulteren, voordat zij het magneetsieraad gaan dragen.Zwanger worden of zwanger zijn is een belangrijk verschil waar ik u persoonlijk over kan informeren voor wat betreft het dragen van magneetsieraden!
De door ENERGETIX aangeboden horloges (MagnetTime) worden door een speciale technologie afgeschermd tegen inwerking van de geïntegreerde magneten. Gelieve het horloge echter niet bloot te stellen aan andere magnetische velden als magnetische sieraden of luidsprekers. Dit geldt voor het dragen van het horloge, maar ook voor opslag en transport. Ook horloges van andere fabrikanten kunnen door magneten worden beïnvloed. Raadpleeg de fabrikant over de magnetische gevoeligheid van het betreffende artikel.
Door de natuurlijke reactie tussen de zuurgraad van de huid en het koper van de armband blijkt bij veel mensen dat de armband groen afgeeft. Deze groene verkleuring kan gemakkelijk met water en zeep of een beetje citroensap worden schoongewassen. De meeste ENERGETIX producten zijn niet van koper gemaakt omdat veel mensen dat niet willen of geen koperafgifte nodig hebben. Er is ook een technische reden waarom koper voor sommige ontwerpen niet gebruikt kan worden. Als u geen last wilt hebben van het koper, smeer dan transparante nagellak aan de binnenkant over het koper heen. Sommige koperen producten zijn al voorzien van een beschermlaag, zodat oxidatie wordt voorkomen. Deze laag kan gemakkelijk met nagellakverwijderaar worden verwijderd, waardoor de werking van het koper weer merkbaar wordt.
Een magneetsieraad hoeft niet 24 uur per dag gedragen te worden. Het is genoeg, wanneer u het sieraad overdag of ’s avonds draagt. Echter in bepaalde gevallen kan ons advies ook zijn om de magneten ’s nachts te dragen.
Nee. U kunt de armband gewoon losjes om de pols dragen.
Let op: water kan uw sieraden aantasten. Daarom adviseren wij, het sieraad af te doen voordat u met water in aanraking komt, om te voorkomen dat de erin verwerkte steentjes of magneten loslaten. Ook haarspray, parfum, crème, deodorant e.d. kunnen het sieraad beschadigen! Dit geldt vooral voor leerproducten, wanneer deze hierdoor zijn aangetast dan vervalt de wettelijke garantie. Om metalen sieraden schoon te maken kunt u het best een van onze sieradendoekjes (PP119) gebruiken.
Magneettherapie is voor preventie en pijnverlichting. Wereldwijd maken miljoenen mensen gebruik van magneettherapie.Het volledig antwoord vindt u hier.